Új videóklip – Orsi & Káté

Hozzánk bújt a hanjal címmel írtam egy dalt Sapszon Orsinak. Ez volt az első dal, amit saját, vadiúj stúdiómban rögzítettem.

Nagyon imádom, hogy trendeknek ellentmondó dalokat gyárthatok, és csak az a lényeg hogy az előadó (és a zeneszerző) személyiségéhez illő végeredmény születhessen, amire – ettől függetlenül is – büszkék lehetünk.

A dal gyakorlatilag egy Country nóta lett, mondandójában, képi és zenei világában egyaránt. Nagyon szeretem ezt a műfajt, pontosan azt a ritmikai és vokális precizitást igényli, valamint harmóniai lágyságot és érzelmi világot, ami teljesen én vagyok.

A klipet a Arcok Portfólió Stúdióval készítettük. Kostya Bánkkal együtt rendeztük a klipet, és a vágást is közösen készítettük.

A dalról

A dal egy szerelemgyerek, nem is lehet más, hiszen nagyon sokrétű az a munka, amit ráfordítottam:

  • Dal írás
  • dalszöveg írás
  • Hangszerelés
  • Dobfelvétel (Gyenge Lajos dobolt!! Köszönöm ezúton is, mindezt a Pannónia stúdióban, hatalmas élmény volt)
  • Hangszeres feljátszások: gitároztam, basszusgitároztam, sőt a zongoratémákért is én felelek.
  • éneklés: Orsi énekét első saját stúdiómban rögzítettem, saját vokáljaimat szintén
  • Mix/mastering: ezt a feladatot kiadómra, Erdélyi Péterre bíztam, csodás munkát végzett a gitárhangzással és általában véve szuperül elkapta a dal hangulatát.
  • Klip rendezése, felvételének szervezés, helyszín keresés, vágás, sőt, Photoshop szintű editálási munkálatok – kb. 200 képkocka javítása csak úgy habnak a tortán:)
  • A dal marketingmunkáit is én intézem, még ha minimális szinten is, de enélkül sajnos ma már semmi nem működik

A klipről

A forgatás emlékezetes része számomra, hogy késve érkeztem, és majdnem mindenki ms is, hiszen aznap érkezett hozzánk Erdogan (2019), aki miatt a fél várost lezárták. A stúdióba belépve elég lehangoló látvány fogadott, mivel nem elég, hogy a fotóstúsdió berendezése a meghirdetetthez képest szegényesebb volt, de karácsonyi díszítésben pompázott. A stáb beállt már egy pozícióba, ahonnan vehetnénk az anyagot, de én a fenekestül felforgattam a helyet, amire nagyon büszke vagyok:) igen, büszke vagyok, mert az a szituáció volt, amikor egy plusz 15 perces átrendezéssel fényévekkel jobb eredményt tudtunk kihozni a helyszínből, és kompromisszumok nélkül tudtunk dolgozni, amit kiharcoltam, és ez nem jellemző rám.

Watch this video on YouTube.

DEEZER: https://www.deezer.com/album/12767190…

ITUNES: https://music.apple.com/hu/album/hozz…

SPOTIFY: https://open.spotify.com/album/0Pgjai…