Teltházas Aréna kifutóján saját dalt gitározni, énekelni: pipa

2018 december 18-án volt Szikora Róbert év végi nagykoncertje a Papp László Sport Arénában.

Robi állítólag imádja a Miamiba mentem című dalt, amelyet Geszti Péterrel közösen írtunk. Ezért fordulhatott elő, hogy a teltházas koncerten előadhattuk élőben a dalt Peti és Ambrus Rita énekesnő társaságában, mivel Szikora Robi meghívott bennünket. Ezen a dalon kívül még a Tour de Flanc Rapülők opusz is eltoltuk. Eléggé imádták a népek.

Hogy milyen volt az Aréna közepén énekelni a színpad 20 méteres kifutójának elején? Szörnyű:):) Vagyis, persze, csodás volt a látvány, de szakmailag elképesztően jelen kellett lenni:

(szakmai rizsa, átugorható:) Fülmonitort használtunk, és a zenei alapok, a saját hangunk és a mögöttünk játszó zenekar arányait mind okosan kellett belőni a fülben, mert a mikrofonjaink viszont a kifelé szóló anyagot is beszedték, ami eleve fél másodperccel arrébb volt, ráadásul annak visszaverődő hangja is delay-ként érkezett. Így ami a fülben hallatszott (az enyémben): csak taktjel és zenei alap, és hangerőeben az alatt minden. Így a tájékozódás egyértelmű volt, mert a takjelre lehetett alapozni. Ettől függetlenül káosz volt, amit hallottam, és nem vagyok róla meggyőződve, hogy ez kifelé hogy csapódott le, csak azt tudom, hogy én magabiztos voltam a taktjel miatt. A zenekar egyébként nagyon jól játszott, és klasszul tudták is a dalt, így rájuk tényleg nem lehet panasz, Geszti Peti szokás szerint odatette magát, Ambrus Rita pedig hozta bombasztikus formáját, és teljes magabiztossággal lépett túl életünk egyik legkellemetlenebb hallási viszontagságán:)

Szóval, azért az elmondható, hogy nagyon vártam ezt az eseményt, és azt hiszem, sikerült profi produkciót letenni az asztalra.