Kálmán Tamás - Geszti, Létvágy 4.

Létvágy

Csökkent a létszám, maradt a Létvágy…

Idén már fúvósok nélkül, és új énekessel, Ambrus Ritával turnézik a Létvágy produkció, ami fantasztikus koncertek ad országszerte.

Fantasztikus érzés több ezer ember előtt játszani a többi közt saját dalaimat is.

A koncertekhez néhány háttér info kizárólag a saját szemszögemből, hátha valakit érdekel…:)
A felszerelést tekintve 3 hangszert használok a színpadon:

ukulelét
akusztikus gitárt
elektromos gitárt.

2 pedalboard van előttem, az egyik egy Roland GT-100, ami pont az egymástól eltérő karakterisztikájú hangszerek miatt szuper, hisz egyetlen sztereo kimenettel tudok a keverőpultba érkezni, attól függetlenül, hoyg akusztikus, vagy elektromos hangszert, tiszta, vagy agyon effektezett, torzított hangszínt használok.

Ez elé egy analóg pedálokból álló minimál pedalboard van bekötve, ami ből mára szinte már csak 2 pedált  használok, az egyik egy atomjó G-Lab wah pedál, és egy modolt Boss Blues Driver pedál amit inkább csak boosterként használok.

Óriási kényelem, hogy erősítő (VOX ac15) nincs is a színpadon már mögöttem… jó, jó, nagyon hiányzik az a hangzás, ami az erősítőből érkezett, mert az a hangkép utánozhatatlan. Az a dinamika, tényleg huányzik.

Viszont rengeteg előnye van a profi fülmonitor rendszernek, és az állandó, zavartalan hangképnek, ami nem fársztja a fület. Én egy Shure SE 315 fülessel tolom, és eddig még nem csalódtam. Imádom.

A technika órának vége, hallgassátok a videókat szeretettel, és lájkoljátok Petit, és az egész produkciót!

A zenekar teljes névsora, ha már ilyen részletes bejegyzést teszek közzé:

Geszti Péter (dalszövegek, Rap)
Erdélyi Péter, Etyi (dalok, billentyűs hangszerek, zenei producer, társszerző)
Ambrus Rita (ének)
Studniczky László, Zsatyi (basszusgitár)
Kormos János (gitárok)
Gyenge Lajos (dob)

Kálmán Tamás - Geszti, Létvágy 1. Kálmán Tamás - Geszti, Létvágy 2. Kálmán Tamás - Geszti, Létvágy 3. Kálmán Tamás - Geszti, Létvágy 4. Kálmán Tamás - Geszti, Létvágy 5.