Új kórusdarab

Talán kevesen tudják rólam, de nagyon régóta foglalkozom kórusdarabok írásával. A 2010-es évek környékén 12 népdalfeldolgozásból álló dalciklust írtam, és pár évre rá egy 5 tételes, szintén a-capella misét is.

Ez utóbbi, szinte, csak baráti körben ismert, a népdalfeldolgozások közül viszont az egyiket most már 4 kórus is énekli, lejobb tudomásom szerint, ez pedig a “Túl a vízen” népdalfeldolgozás. Ezt a darabot annak idején egy bécsi kórusversenyre is magunkkal vittünk az Ars Nova Énekegyüttessel, amelyet meg is nyertünk.

E cikk születésének az apropója pedig az, hogy hivatalosan kiadott, megvásárolható műveim száma idén két darabbal is bővül: eslő körben a Duna Medley Népdalok, majd pár hét múlva a Rózsát ültettem című darabjaim lesznek elérhetők.

Számomra ez hatalmas dolog, és óriási köszönet érte Dr. Kiss Katalinnak, és az Ars Nova Editio-nak.

Az új darab (nemhivatalos verziójának) első oldala

Ennek a darabnak, mármint a Duna Medley-nek az a specialitása, hogy számos Duna-tematikájú népdal részletből gyúrtam egy darabbá.

Arról nem is beszélve, hogy olyan nevekkel említ ez az oldal egy (web)lapon:) ami önmagában is óriási elismerés. Elég csak Csemiczky Miklóst, Selmeczy Györgyöt, vagy Orbán Györgyöt, és Gyöngyösi Leventét említenünk, e névsorban szerepelni nagy büszkeséggel tölt el.