Jazzy Dalverseny TOP 10-ben

Óriási hírrel hívtak nemrégiben a Jazzy Rádióból, miszerint Gereben Zitának írt dalom, a Sohasem látsz a Jazzy Dalverseny 2018 döntősei közé került.

Pár érdekesség, és számomra fontos dolog a dallal kapcsolatban:

  • A dalt 2 nyelven rögzítettük, angolul és magyarul is, a Pannónia Stúdióban még 2018 júliusában.
  • Ez az első olyan dalom, aminek minden porcikájáért én feleltem. Ez a 2 dalszöveget, az összes hangszeres feljátszást (gitárok, basszusgitár, hangszerelés) és a dal zenei rendezését, illetve annak keverését és maszterelését is.
  • Több hónapnyi munka van a dal megírásában, felvételében, editálásában és utómunkájában
  • A angszerelésben Horváth Tojás Gábor szakértő tanácsait és hangszerelési ötleteit megfogadva készült el a végső verzió. Nagyon hálás vagyok a hozzáértő és elkes tanácsaiért, mert a dalt tényleg az ő ötletei tették teljessé.

2 dolog miatt vagyok igazán büszke erre a dalra: 1: hogy a megfelelő énekesnek sikerült adnom a megfelelő dalt. 2: hogy aJazzy Dalverseny jelölés ötlete telitalálat volt. Mert nem mindegy, hogy mikor, mivel, mire nevez az ember. Ez is nagyon fontos része volt a produceri munkának. najó, még egy dologra büszke vagyok nagyon, az pedig a bass-line. A basszusgitározás, amire ritkán kerül sor, és at hiszem, igazán jól sikerült.

 

Csak érdekességképpen a szakmai zsűri tagjai, akik érdemesnek találták a dalt a Jazzy Rádió progjamjába és a verseny TOP 10-es családjába. Nagyon megtisztelő, ezúton is köszönöm Zita nevében is:

Szakmai zsűri:

Kovács László
a 90.9 Jazzy Rádió programigazgatója, a zsűri elnöke

 

Farkas Zoltán
zenei menedzser, a Beagle Beat Records ügyvezetője

 

László Attila
Liszt díjas gitáros, zeneszerző, Érdemes Művész

 

Suri Imre
90.9 Jazzy Rádió

 

Szűts László
A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) elnöke

 

 

A dal linkjével hamarosan bővítem ezt a cikket.