Épül első saját stúdióm

Régóta tudom, hogy kell egy hely, ahol a munkámhoz méltóan tudok alkotni, dolgozni. Most sikerült bérelnem egy olyan helyiséget, ami közel van, és alkalmas lehet hosszútávon arra, hogy úgy alakítsam ki, ahogy nekem tetszik, és amire nekem szükségem van.

A sepciális annyi a dologban, hogy főként alkotói stúdiónak használom, de felvenni és mixelni is akarok egy helyiségben. Ehhez persze technikailag, hardveresen is felkészültebbnek kell lenni, de ez idővel érik majd. Most viszont végre lesz egy hely, ahova elvonulhatok, és ahol egyedül dolgozhatok, mert erre nem nagyon van módom, otthoni körülmények között.

A fenti két képen látható egy előtte-utána állapot. A helyiséget teljesen önerőből alakítottam át saját ötleteim alapján, minimális netes tudományszerzés után és ismerőseimtől kapott tanácsok alapján, viszonylag kis pénz-ráfordítással. Az alap elképzelés az, hogy a terem egy kisebb részét lehatároltam mobil paravánokkal, a többi részt pedig textíliákkal, és vékonyabb szivacsokkal kezeltem, valamint nagy furnér lemezekkel.

A terembe most kezdek majd beköltözni, abban bízva, hogy a berámolt eszközök, meg némi bútorzat még csillapítja a terem akusztikáját, és akkor sikeült a mostani technikai felszereltségemnek megfelelő szintű helyiséget csiholnom a térből. (jelentése: erősen házi stúdió marad még, de alkotásra, demókészítésre, gyakorlásra, kisebb munkákra kiváló lesz.)

Ezeket csináltam meg eddig:

  1. meglévő szekrény elbontása
  2. mennyezeti lámpa áthelyezése
  3. hátsó falra 3cm vtg flíz függöny
  4. elé takaró függöny sarkoknál 45 fokban befordulva
  5. mobil paravánok legyártása – álló és függesztett paravánok
  6. egyéb szivacsok elhelyezése falakon (10db 1mx0,5m-es)
  7. 2 helyiség közti üvegfal lefedése furnér lemezekkel
  8. kisebb helyiségben asztal állítása, két hely közti kábel-átjárás megoldása

A következőkben a padlót szeretném filccel bevonni, arra OSB takarást, majd új laminált parkettát rakni. Baszus csapdákat is szeretnék még, lagalább 2 sarokba rakni, valamint kanapét és 2 szekrényt. Ezekkel együtt szerintem tökéletes kis kuckó lesz a mostani munkáimhoz mérten, legalábbis. Fejleszteni meg mindig van/lesz hova.