3 Fonogram Díj jelölés 2021-ben

Az idei Fonogram Díj jelöltek között 3 olyan produkció szerepel, amelyben benne vagyok. Ez nagyon nagy erőt adó elismerés számomra, főleg azért, mert további specialitása ezeknek, hogy mindhárom jelölés külön műfajban született, és mindháromra igaz, hogy előadóként és szerzőként is benne vagyok.

1. az év hazai klasszikus pop-rock albuma vagy hangfelvétele
ALAPI ISTVÁN – The Last Day Of Forever (szerzői kiadás)
BRÓDY JÁNOS – Gáz van, babám! (GrundRecords)
CHARLIE – Mindenen túl (Tom-Tom Records)

GESZTI PÉTER feat. KÁTÉ – Noé (Ebizone Records)
HONEYBEAST – Reggeli napfény / Nyakamon az ünnep / EGO / Túlélő (feat. Caramel) (Gold Record)

14. az év hazai kortárs szórakoztatózenei albuma vagy hangfelvétele
BUDAPEST BÁR – Ha megtehetnéd (Volume 8) (Bár Produkció)
CIMBALIBAND – Gipsy Fushion (Fonó)
GROUP’N’SWING – Játszom tovább (Episwing)
IRIGY HÓNALJMIRIGY – Mostantól paródia (Sportmackó) / Bagossy Brothers paródia (Gold Record)

TEMESI BERCI – Symphosium 40 (Music Fashion Art & Management)

15. az év hazai gyermek albuma vagy hangfelvétele
FARKASHÁZI RÉKA és a TINTANYÚL – „Az elfogadás dala (Együtt az Autistákért Alapítványnak készült hangfelvétel – „”Jónak lenni jó”” kiemelt dal)” (szerzői kiadás)
KOVÁCSOVICS FRUZSINA – Írország és Olvasváros (szerzői kiadás)
RUTKAI BORI BANDA – Zsebtenger (Universal Music)
RÚZSA MAGDOLNA feat. KAUTZKY ARMAND, MAJER JÁZMIN, TORRES DANI, NAGY EDMOND, NOVAKOV MARINA, POLYÁK LILLA, BERECZKI ZOLTÁN, ÁCS ESZTER – Angyalkert (Plagiguel)
WOLF KATI – Gyerekszáj (Gryllus Kiadó)

Mindhárom produkciónak hálával tartozom:

Geszti Péterrel nem az első dalunk, és nem is az utolsó a Noé. Az, hogy Péter a dalszöveggel elhelyezte a dalt térben és időben, értelmet, létjogosultságot adva ennek a zenei világnak, felbecsülhetetlen dolog. Így volt ez Nyugi van, vagy pl. a Miamiba mentem esetén is.

Temesi Bercivel régóta dolgozunk együtt különböző projekteken. Nagyon átfogó rálátású zenész, nem véletlenül rendezőként dolgozik inkább mostmár mint session zenészként. Nagy Kánaán rajongó amúgy, többször is koncerteztünk együtt, szívesen emlékszünk vissza ezekre az időkre. A mostani album a Symposium 40 egy szimfonikus dupla album mely nagyrészt eddigi dalait tartalmazza új köntösbe, szimfonikus hangszerelésbe bújtatva.

Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekarral már megszámlálhatatlan alkalommal dolgoztunk közös dalon, sok albumunk, zenés mesekönyvünk jelent meg együtt, és nem mellékesen 2 Fonogram Díj tulajdonosai is vagyunk A „Kék szív„, avagy az „Elfogadás dala” az Együtt az Autistákért Alapítvány számára írt dalunk, melynek zeneszerzésében és szövegének megírásában is nagy szerepem volt, természetesen ének és hangszeres játék mellett. Társzerzőm Csiszár Ferenc volt, aki a szövegírásban és a hangszerelésben is közreműködött, valamint a dal keverése, masterelése is nevéhez fűződik. Rékának külön köszönöm azt, hogy lehetőséget teremtett arra, hogy az Alapítvánnyal együtt dolgozhassunk ezen a dalon.